Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Yoğun katılımla gerçekleşen törene, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, il protokol mensupları, mezun öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli ile akademisyenler katıldı.

Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Timur Vural ve Öğr. Gör. Selçuk Timur’un Müzik Dinletisi ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. 

Dönem Birincisi: “Kendimizi Güncelleyerek Hekimlik Mesleğimize Devam Edeceğiz”

Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Fatma Yakar, mezunlar adına yaptığı ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarak başladığı konuşmasında, “Niğde’ye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencileri olacak olmanın heyecanı ile gelmiştik ve altı yıl sonra yine aynı heyecanla bu fakültenin ilk mezunları olarak hekimlik hayatımıza başlıyoruz. Bizler meslek sorumluluğuna sahip hekimler olarak ‘’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında sorgulayacağız, araştıracağız, kendimizi güncelleyerek hekimlik mesleğimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.   Enes Can Ozman