Sema Tekeli'nin Kadrajından Sanatsal Yansımalar Ödül Getirdi

Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” isimli fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Başvuru süresi 1 ay olan ve 122 katılımcının 316 eserle başvuru yaptığı yarışmada 3 eser başarı, 3 eser mansiyon ödülüne layık görüldü, 45 eser ise sergilemeye hak kazandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özeskici, Dr. Öğr. Üyesi Semal Öcal , Öğr. Gör. Hilmi Ege Soylu’nun seçici kurulda yer aldığı yarışmada, yarışmacıların Niğde ve çevresinin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan, görsel estetik ve yaratıcılık sergileyen fotoğrafları değerlendirildi.

Yarışmada Gümüşler Manastırı isimi fotoğrafı ile Fazilet Ecemiş Yılmaz birinci, Çancı fotoğrafı ile Sema Tekeli ikinci, Konaklı’da Çocuklar isimli fotoğrafıyla Kemal Tatlıdil üçüncü oldu.

Tyana Gölgesinde Yaşam fotoğrafıyla Soyer Bayraktar, Kayaardı Bağları fotoğrafıyla Naghmeh Deghhani Mohammadi, Aleaddin Cami fotoğrafıyla Kenan Talas ise yarışmada mansiyon ödülü kazandı.

1.nciye’ye tam altın, 2.’ye 3 çeyrek altın, 3.’ye ise iki çeyrek altının ödül olarak verildiği yarışmada mansiyon ödülü alanlarda birer çeyrek altınla ödüllendirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül töreninin ardından “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” isimli 51 fotoğrafların yer aldığı sergisinin açılışı yapıldı.

* “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” Fotoğraf Yarışması sonucu ödülünü alan ve mutluluğunu dile getiren Sema Tekeli açıklamasında: "Uzun yıllardır fotoğraf çektiğim halde hiç yarışmaya katılmamıştım 3 fotoğrafla katıldığım ilk yarışmadan üçünün de seçici kurul tarafından ödüllendirilmesi harika bir duygu.

“Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” isimli fotoğraf yarışmasında 350 eser arasından ikincilik ve diğer iki fotoğrafımı ise sergileme ödülüne layık gören Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seçici kuruluna çok teşekkür ederim.

Bir diğer teşekkürüm ise Dağhan Demirörs’e. Dede mirası çancılık mesleğini hala yaşatmaya çalışan Dağhan abiyi daha önce birkaç kez haber yapmak için ziyaret etmiştim ve her gittiğimde Dağhan abinin Bor’daki atölyesi eski zamanlara ışınlanmış gibi hissettiğim çok özel bir yer olmuştur.

Soba üzerinde sürekli kaynayan çay, etrafımı saran onlarca kedi, Dağhan abinin çekiç sesleri eşliğindeki sohbeti, her yerden başıma sarkan ve 5 dk’da bir kafamı vurduğum çanlar…

Bana göre yaptığı zanaat ve kendisi bir kültür hazinesi fotoğraflarımı değerli kıldığı için kendisine, bunu benim gibi kültür hazinesi olarak değerlendiren jüri üyelerine yeniden çok teşekkürler."ifadelerinde bulundu.

Boradair ailesi olarak kıymetli meslektaşımız Sema TEKELİ'yi kutlar başarılarının devamını dileriz.