Niğde’ye Kuvvetli Yağış Uyarısı

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “24 Şubat 2022 Perşembe günü aksam saatlerinden itibaren Niğde’de de etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların 1500m rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması, zamanla 1000m üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. 

Meteoroloji ve Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamalara göre Niğde’nin de içinde bulunduğu geniş alanda kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

Meteoroloji Yapılan uyarılara göre 24 Şubat 2022 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli yağışlar nedeni ile ani sel baskını, ulaşımda aksamaların yaşanmasının muhtemel olacağı bildirildi. Oluşabilecek risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

AKŞAM SAATLERİ BEKLENİYOR

Kuvvetli sağanak yağışların perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Perşembe günü kuvvetli yağmur yağışı,

Cuma günü yağmurlu, Cumartesi günü Karla karışık Yağmur, Pazar günü az bulutlu, Pazartesi günü parçalı bulutlu olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri hava sıcaklığı ortalaması -1 ile +6 derece,

Pazar ve Pazartesi günleri yer yer -2  +10 derece arası hava sıcaklığı ortalaması olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; "buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.