Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı

8. Bölge Müdürlüğü'nün 18 Nisan Pazartesi 00.00 itibariyle başlayıp, 19 Nisan Salı günü saat 18.00'e kadar etkili olacak. gece yarısından itibaren başlayacak olan , Niğde. Aksaray. Karaman ve Konya için yaptığı açıklamada saatte hızı 70-90 kilometreye ulaşabilecek kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısını paylaşarak, kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteorolojii vatandaşları, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması uyarısında bulundu,

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Niğde bölgesinde etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına 18 Nisan Pazartesi 00.00 itibariyle başlayıp, 19 Nisan Salı günü saat 18.00'e kadar etkili olacak.

Rüzgarın (lodos) güney ve güneybatı yönlerden saatte 50-70 km saat şiddetinde, hamleli olarak ve yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına 70-90 kilometre saat şeklinde esmesi bekleniyor.