Emekli Astsubay, Askeri Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yaşlılığa bağlı tedavi görmekte olan Emekli Astsubay Topçu Kıdemli Başçavuş Halit Akbaş, hastane yoğun bakım ünitesinde ki tedavisinde hayata tutunamayıp vefat etti.

Hastane morgundan alınan Halit Akbaş’ın cenazesi, doğum yeri olan Niğde’nin Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Köyünde bulunan Camiye getirildi. Burada ikindi namazına müteakip Diyanet görevlileri tarafından cenaze namazı kılındı. Törene, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, İlçe Bölük Komutanı Jandarma Komutan Ahmet Doğan, Askeri yetkililer, Emekli Astsubaylar, sivil toplum üyeleri, esnaflarla birlikte, Akbaş ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Daha sonra Halit Akbaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Niğde İl Garnizon Komutanlığı'ndan gelen tören mangası tarafından cenaze aracına taşındı.

Akbaş’ın cenazesi doğduğu, Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü Mezarlığında gözyaşları içinde askeri törenle toprağa verildi.

Vefat eden Emekli Astsubay Topçu Kıdemli Başçavuş Halit Akbaş Ailesi ; "Cenazemize uzaktan yakından ve telefonla katılan. acımıza ortak olan, dost ve Aarabara teşekkür eder. Hepinizden Allah razı olsun. açılamasında bulundu.