Üniversite'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Konferans Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, protokol üyeleri, dekan ve müdürlerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Nafiz Tok konferansın açılışında 15 Temmuz’un ülkemize olan etkilerine, ortaya çıkma nedenlerine ve diğer darbelerden farkına değinerek başladı. Prof. Dr. Nafiz Tok ayrıca, kamu kurumları dahil olmak üzere FETÖ mensuplarının kurum ve kuruluşlardan tasfiye oldukları sürece dair de birçok önemli açıklamada bulundu.

Küresel güçlerin, bağımsız olarak hareket eden ve daha güçlü bir şekilde iktidara gelmiş olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan rahatsız olduklarını ifade eden Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Nafiz Tok açıklamalarının devamında Mit Tırları, 17-25 Aralık Kumpası, E- Muhtıra, Arap Baharı, 2007 Seçim Krizi ve Gezi Parkı olayları gibi konularda da fikrini beyan ederek program katılımcıları ile paylaştı.

Küresel siyasal ortama ve ABD ile Avrupa devletlerinin dış politikalarına ilişkin de önemli bilgiler paylaşan Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Nafiz Tok açıklamalarının sonunda ise Türk Milletinin 15 Temmuz’da demokrasisine sahip çıktığını ve Türk milletinin buyruk altına alınamayacağını önemle belirtti.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Nafiz Tok’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.