Altunhisar’da eş zamanlı "Deprem Tatbikatı" Yapıldı

Altunhisar İlçesi merkez ve diğer belde ve köy okullarında olduğu gibi Altunhisar merkez İstiklal İlkokulunda ki öğrenciler "1-7 Mart Deprem Haftası" münasebetiyle gerçeği aratmayacak şekilde planlanan tatbikatta okulda siren alarmının çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldılar. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçtiler.

 

 

Depremi ülkemizin acı bir gerçeği olarak gördüklerini belirten İlçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hepimize önemli işler düştüğüne vurgu yaptı.

Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci Tatbikata Katıldı

Mızrak, Ülkemizde deprem tatbikatının yaklaşık 14 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin katılımıyla ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı yapıldığını belirtti.

Deprem ve afetlerle ilgili farkındalığı artırabilmek amacıyla okullarda çeşitli eğitimler düzenlediklerini söyleyen İlçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tatbikata gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini ileterek, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ düzenlendi.

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer, tarafından imzalanan protokol gereği Türkiye Afet Müdahale Planı içerisinde de öğretmenlerin önemli görevler üstelendiğine işaret etti.

Allah'tan ülkemizi her türlü kötülükten ve afetlerden koruması duasında bulundu.

Kaynak: Hüseyin Özdere