Kınık Höyük Kazısı 2021 Çalışmaları Başladı.

Altunhisar ilçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Köyü sınırlarında bulunan Kınık Höyük’te çalışmaları devam eden arkeolojik kazı alanını ziyaret ederek; kazı ekibinden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

2010 yılından bu yana sürdürülen Kınık Höyük Kazılarında Yaklaşık 2 yıl önce Pers dönemine ait 2 bin 500 yıllık Helenistik döneme ait 2 bin 100 yıllık tapınak ortaya çıkarıldı. Kazılar düzenli olarak her yıl devam ediyor.  Yürütülen bu kazılar da demir çağ ve Helenistik dönemindeki yerleşim yerleriyle ilgili kazılar yapılıyor.

2011'den beri bu kazılarda bir çok önemli taşınabilir ve taşınmaz kültür varlıkları ortaya çıkmıştır. 207 taşınabilir kültür varlığı Niğde Müzesine kazandırıldı. 

Yeşilyurt, Kınık Höyük’teki kazılarda çıkartılan arkeolojik eserler Niğde müzesinde sergilenecek.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Mızrak, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, İlçe Emniyet Amiri Bektaş Kaya ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Doğan eşlik etti.

Kaymakam Mızrak; Kınık Höyük’den çıkan arkeolojik eserlerin önümüzdeki günlerde Niğde Müzesinde sergileneceğini, bununla birlikte ilçemizin tanınırlığının artacağını ve ilerleyen yıllarda Altunhisar turizmine önemli katkı sunacağını ifade ederek, kazı ekibine çalışmalarında kolaylıklar diledi.