Hayat Boyu Öğrenme Haftası, düzenlenen program ve etkinlikle Niğde’de kutlandı

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında açılan sergide Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin yaptığı ürünler sergilendi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, sergiyi gezerek ürünleri inceleyen Niğde Valisi Mustafa Koç ve beraberindekiler, usta öğreticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mustafa Koç, usta öğretici ve kursiyerlerce yapılıp deprem bölgelerine gönderilen uyku tulumlarının, Türk milletinin dayanışmasının örneği olduğunu belirtti. 

Ülkemizdeki her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki bireylerin eğitim alabildikleri, bilgilerini, görgülerini ve tecrübelerini tazeleyebildikleri, kendilerini geliştirebildikleri kurumlar olması açısından halk eğitim merkezlerinin önemini vurgulayan Valimiz Sayın Mustafa Koç, yıl boyunca yürüttükleri çalışmalardan ötürü halk eğitim merkezleri idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın önemine binaen yapılan protokol konuşmalarının ardından Halk Oyunları Folklor gösterileri ,Niğde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru yöresel kıyafet, iğne oya işleme ve çeşitli sanatsal resimler düzenlenen sergiler ile katılımcıların beğenilerine sunuldu.

Niğde Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı halk oyunları gösterisinin ilgiyle izlenmesinin ardından halk eğitim merkezi kursiyerlerinin ve öğretmenlerinin katkıları ve kurum yöneticilerinin destekleriyle yıl boyunca hazırlanmış olan çalışmaların yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.