Polis adaylarına müjde! Bor Belediyesi'nden ücretsiz POMEM kursu

        GELECEKLERİNİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTEYEN GENÇLER

Bor Belediyesi, geleceğin polis adayları için hayata geçirdiği ücretsiz ‘Fiziki Yeterlilik Sınavı Hazırlık Kursu’ ile gençleri hayallerine bir adım daha yaklaştıracak.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), bekçilik, eğitimi alarak geleceklerini şekillendirmek isteyen gençler, bu kursa katılarak fiziki mülakatlara hazırlanabilecek.

Bor Belediyesi’nin Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursları kapsamında, 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavlarına hazırlanan öğrenciler için kurs başvuruları başladı.

Geçtiğimiz dönemlerde de gençlere eğitim ve sporda önemli destek ve katkılar sunarak, gençlerin dönemsel desteklerle sınavlara Bor Belediyesi kurslarında ücretsiz olarak hazırlanan çok sayıda genç, polislik mesleğine adım atmayı başarmıştı.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU OLUŞTURULDU

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Gençlik ve Spor Başkanlığı ortaklığı ve Bor Belediyesi, organizasyonuyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün POMEM sınavına katılmak isteyen adaylar için ücretsiz parkur hazırlık kursu kayıtları başladı.

Lise, Ön lisans ve lisans mezunu adaylar, Bor 100. Yıl Şehir Stadyumu Kapalı Spor Salonunda form doldurarak başvuru yapabilecek. Kursa katılmak isteyen adaylar, spor salonunda haftanın üç günü sınavlara hazırlanacak.

Bor Belediyesi Organizatörlüğünce görevli uzman antrenörlerin vereceği kurslarda, her öğrencinin girmek istediği okulun fiziki yeterlilik parkuru oluşturulacak. Hazırlanan parkurlarda adaylar birebir saha ölçülerinde ve profesyonel ekipmanlarla test edilecek.

Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bor Stadyumu Kapalı Spor Merkezine başvuru ve kurs detaylarını öğrenebilecek.