AK Parti Niğde Teşkilatında temayül yoklaması Yapıldı

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci dönem milletvekilliği seçimlerinde aday olmak isteyen, aday adayları için Niğde’de temayül yoklaması AK Parti İl Başkanlığıncayapıldı.

Niğde’de AK Parti’den aday adayı olan 43 kişi için 25 Mart Cumartesi saat10.00’da başlayan temayül yoklaması aynı gün saat 16.00 itibariyle sona erdi. Nar Sosyal Tesislerinde yapılan temayül yoklamasına, AK Parti teşkilatlarında aktif görev almış Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkan ve üyeleri, il, ilçe yönetimlerinin de aralarında olduğu partili kişiler katılım sağlayarak oylamaya katıldı.

İL BAŞKANI AYDUĞAN: BU SEÇİMDE ÜÇ SIFIR YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

AK Parti Niğde İl Başkan Vekili Nuri Aydoğan, temayül yoklamasında yaptığı açıklamada; ‘Şu anda 43 aday adayımız var. Aday adayı temayülü için genel merkezimizden gelen bir komisyonumuz var. Onların nezaretinde temayül yapmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarımız oylarını kullanıyor. En makul kim ise, kimin kısmetinde varsa üç aday çıkacak. Ancak şunu belirteyim ki temayül nihai bir karar değil, genel merkezimizin bize ifade ettiği gibi temayül yol göstericidir diyor. Bunun aday olma yolunda bir etken olduğunu söylüyorlar. Bizi son derece mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor. Tüm aday adayları, kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Bu seçimde üç sıfır yapmayı hedefliyoruz’ İfadelerine yer verdi.

AK Parti Niğde temayül yoklaması, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, merkez yürütme kurulu ile merkez karar ve yönetim kurulu üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak. Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek. Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek. AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği Milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 

AK PARTİ 28. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ MÜRACAAT LİSTESİ

 

 

* BU HABER'DE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OLDUĞU GİBİ ŞAHIS, STK VE KİMSELERDEN HİÇ BİR ÜCRET ALINMADAN YAYINLANMIŞTIR.

* BU İŞİ ÜCRET KARŞILIĞINDA YAPANLAR ÜZERİNE ALINMASIN.