5 Şubat Onur Günümüzü kutladık

Niğde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, siyasi parti il başlanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Niğde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, siyasi parti ve STK çelenklerinin sunumundan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye olan sevgisini her zaman dile getirdiğini ve Niğde’nin de Atatürk’ün sözlerine her zaman layık olduğunu belirtti. 5 Şubat 1934 gününde şehrimizi onurlandıran, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşrifinin 89’uncu yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Atatürk ilimize olan sevgisini birçok defa dile getirmiştir. Niğde’lilere olan sevgisini, Niğde’ye duyduğu düşüncelerini milli mücadele ve kurtuluş mücadelesinde Niğdelilerin ne kadar büyük rol oynadığını her zaman dile getirmiştir. Bunları söylerken de bunu Niğde sonuna kadar hak etmiştir. Gerek Balkan Savaşları'ndaki Niğdeli Ethem’ler, gerekse sonrasında Çanakkale'de Seyit onbaşının yanında İngiliz gemisinin batmasında en büyük desteği veren Niğde’li Ali. Savaşın sonucunu müjdeleyen Niğde’li Ali’dir. Ulukışla’da düşmanların güneyden Anadolu'ya geçmesini engelleyen çok değerli Niğde’li hemşehrilerimiz o zamanki birçok olayda devletimizin yanında kalmış, her zaman devletine sahip çıkmış ve en son 15 Temmuz’un sembol ismi haline gelmiş olan Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere Niğde topraklarından, bağrından birçok kahraman çıkarmıştır dedi. Niğde Atatürk’ün bu sözlerine her zaman layık olmuştur ve bundan sonra layık olmaya devam edecektir.

Atatürk'ü anlamak, Atatürk'ü sevmek sadece özel günlerde anmaktan geçmiyor. Atatürk'ü anlamak, Atatürk'ü sevmek onun gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmaktan geçiyor. Atatürk'ün ilelebet payidar kalacak dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaktan geçiyor. Bizler de yerel yöneticiler olmak üzere elimizden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanarak Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda çalışacak ve cumhuriyetin ilelebet payidar olması konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız' dedi. Törenin ardından, Niğde İl Kültür Merkezi Fuaye Salonunda şeref defteri imzalandı ve sergi açılışı töreni gerçekleştirildi.