Basın görevini yapmaya devam edecektir

Konserin başlamasıyla birlikte, amaçları sadece Niğde halkına haber vermek olan ve halkın haber alma özgürlüğü için işini yapan basın mensuplarımızın, gerek organizasyon ekibinin ve gerekse Ahmet Şafak’ın ekibinin istenmeyen davranış ve tutumlara maruz kalmasını, haddini aşan hatta hakaret boyutunda olan söylemlerle engellenmelerine üzülerek şahit olduk.

Yapılan organizasyona kendilerine yer ayrılmamış olmasına rağmen zor şartlar altında canla başla görevini yapmaya çalışan basın mensuplarımız, maalesef bazen kovuldu bazen hakarete uğradı ama görevlerini yapmaktan asla vazgeçmedi.

Eline mikrofonu alıp basınımızın güzide mensupları diye söylemlerde bulunanların ise yaşananlara sessiz kalmasını, tam bir samimiyetsizlik olarak kabul ediyoruz. Unutmayınız ki, Niğde Yerel basını her zaman halkın haber alma özgürlüğü için, tüm zorluklara göğüs germiş ve görevini layıkıyla yapmaya çalışmaktadır.

Yapılan organizasyonda Niğde basınına karşı sergilenen tutum, davranış ve söylemleri kınadığımızı, sorumlu veya sorumlulardan özür beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti