Bor Fen Lisesi Avrupa'da ki e Twinning Topluluğunda Anlamlı Projesiyle Yer Aldı

Projede sera gazı, karbon ayak izi, sürdürülebilir enerji gibi pek çok kavramın öğrenciler tarafından öğrenildiği, iklim değişikliğinin canlılar üzerinde nasıl etkiler bıraktığı ve alınabilecek önlemlerin vurgulandığı, iklim krizinde anahtar uzmanlar olarak rol alabilecek farkındalığı yüksek genç nesiller yetiştirmeyi destekleyen çalışmalar gerçekleştirildi.

Ortak çalışmalarla öğrencilerin farklı kültürler tanıdığı, iş birlikçi öğrenme ortamlarının çoğaldığı ve sıklıkla kullanılan web2.0 araçlarla eğitim öğretim faaliyetlerinin zenginleştirildiği etkili bir proje ortaya çıktığı gözlemlendi. Öğrenciler, proje kapsamında yapmış oldukları çok sayıda yaratıcı çalışma ve etkinliğin yanı sıra yabancı ortakların da yer aldığı online toplantılarda yabancı dil kullanarak kendilerini ifade etme imkanı bularak, araştırma becerilerini geliştirdi.  Projede yer alan okullarda proje kapsamında resim ve geri sönüşüm sergisi, geri dönüştürülen malzemelerden kuş yemlikleri, Dünya Günü etkinliği olarak gelecek nesillere miras bırakılabilecek ağaç dikimi, öğrenciler arası “Geleceğe Mektup” yarışması gibi çeşitli faaliyetler yürütüldü.

Bu faaliyetlerin yanı sıra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliğinde görev yapan ayrıca üniversitenin atık yönetim koordinatörü olan Sayın Doç. Dr. Ece Ümmü Doğan Deveci tarafından okulumuz öğrencilerine Atık Yönetiminin İklim Değişikliği’ üzerinde etkisi konulu konferans düzenlendi. Yaygınlaştırma aşamasında yapılan bütün faaliyetler blog ve web sayfalarında paylaşıldı. Proje süreci iş birliği ve uyum içerisinde yürütülerek öğrencilerin hedeflenen kazanımları edinmesi sağlandı. Boradair Haber olarak projede emeği geçen Bor Fen Lisesi Okul Müdürü Sami Adem ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.